onsdag 10 februari 2016

Ella Bohlin-Jag vill ha svar!

29330 barn föddes förra året i Stockholm. 
Snart finns bara 24330 plattser kvar. 
5000 plattser bantas bort när Södra BB och BB Sophia läggs ner. 
I dagsläget finns ingen ersättning för dom platserna. 
St Göran öppnar om 3 år och kan ta emot 4000. 
Kvinnor bollas mellan klinikerna redan idag. Hur ska hålet fyllas?
Ella Bohlin, du hänvisar till 1177 ( har dom gömt 5000 plattser och ett gäng utvilade barnmorskor?)
Du hävdar att övriga kliniker ska klara av att täcka. 
Hur?!? Ella Bohlin tänker du att det tricket ska gå till? Finns det inte plats idag så kan vi barnmorskor inte snyta fram rum o nya barnmorskor ur näven, hur mycket vi än önskar. Särskilt inte när det fortfarande är anställningsstopp o lönekartell i hela SLL. 
Vi barnmorskor har vår lojalitet hos kvinnorna som föder. Men hur kan du kallt räkna med att vi har kvar vår lojaliter till vår arbetsgivare när vi inte får drägligliga arbetsförhållanden, när vi inte får upp våra löner, när våra arbetsplatser läggs ner, vi inte tillåts arbeta enligt vad forskningen säger är kvinnans bästa med en närvarande barnmorska, trots att vi med vår legitimation är ålagda att arbeta enligt forskning och beprövad erfarenhet. 
Jag och många många av mina kollegor överväger att lämna vården helt. Inte för att vi inte gillar vårt yrke. Tvärtom, vi älskar att vara Barnmorskor. Det är världens häftigaste arbete, vi vill inget hellre än att få bistå kvinnor till säkra och trygga födslar. 
Men när vår möjlighet att göra det försvinner, när ni kapar av våra händer genom att misshandla vården och tvinga oss springa ännu snabbare. Då kan vi inte längre utföra vårt yrke säkert. Vi är inte en del av att bygga vården, vi är en del av Sveriges nedrustning av vården. 
Och att DU Ella Bohlin kan sitta och häva ur dig att du inte är orolig över detta är skrämmande. Hur kan du som ansvarig och kvinna i en idag feministisk politik hävda att det INTE är oroande att 5000 platser försvinner och vägra se problemet. 
Innan du uttalar dig kräver jag att du verklighetsförankrar dig och lyssnar till oss Barnmorskor på golvet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar